Categorieën

Service

Tijdelijk maximaal zeventig kilometer in buis Beneluxtunnel

Tijdelijk maximaal zeventig kilometer in buis Beneluxtunnel
Nieuws

Tijdelijk maximaal zeventig kilometer in buis Beneluxtunnel

  • Redactie
  • 10-01-2023
  • Nieuws
Tijdelijk maximaal zeventig kilometer in buis Beneluxtunnel

De situatie op de foto is niet die van de komende tijd; foto: archief


SCHIEDAM - De maximumsnelheid in de rechter tunnelbuis in zuidelijke richting in Beneluxtunnel gaat tijdelijk omlaag. Vanaf aanstaande maandag mogen weggebruikers niet harder dan zeventig kilometer per uur. De snelheidsbeperkting geldt overdag buiten de weekenden, als er gewerkt wordt aan de tunnel in de A4.

Doorgaand vrachtverkeer wordt verzocht om gebruik te maken van de linker tunnelbuis (buis B). Van maandag tot en met vrijdag in de avond en nacht en in de weekenden geldt in principe de reguliere maximumsnelheid van honderd kilometer per uur.

Komend weekend vinden de voorbereiding van het werk aan de tunnel plaats. De rechtertunnelbuis (A) is dan gesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt van vrijdagavond negen uur tot maandagochtend vijf uur. 

Rijkswaterstaat voert van 16 januari tot en met augustus dit jaar werkzaamheden uit in de rechter tunnelbuis. "De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een gesloten platform boven de weg. In verband met de veiligheid van weggebruikers en van de werkers op het platform, geldt elke werkdag overdag gedurende de hele periode van 16 januari tot en met augustus 2023 in de rechter tunnelbuis een lagere maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur", zo laat Rijkswaterstaat weten.

Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hittewerende bekleding. Deze is aan vervanging toe. Vanwege de omvang van de werkzaamheden is het niet mogelijk deze tijdens tunnelafsluitingen uit te voeren. Daarom wordt er vanaf gesloten platforms boven de weg gewerkt. De werkplatforms worden bevestigd boven de in- en uitrit van de rechter tunnelbuis.

Het platform wordt elke twee tot drie weken gedurende een nachtafsluiting opgeschoven om de eerstvolgende stempelbuizen te kunnen aanpakken.