Tijdelijke brug over de Heul

04-01-2022 Nieuws Redactie

Uit onderzoek is gebleken dat het metselwerk van dit gemeentelijke monument slecht is; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Op maandag 10 januari plaatst de gemeente een tijdelijke brug over de welfbrug tussen Nieuwe Haven en de Korte Haven, de Heul.

Uit onderzoek is gebleken dat het metselwerk van dit gemeentelijke monument slecht is. Ook blijkt dat vrachtverkeer voor schade aan het gewelf zorgt. De tijdelijke brug wordt één rijbaan breed maar wel voor twee richtingen berijdbaar. Er worden daarom voorrangsborden bij de brug geplaatst. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de rijbaan naast de brug.

De werkzaamheden duren van 07.00 uur tot 17.00 uur. Dit betekent dat mensen niet over de welfbrug kunnen rijden. Er komen omleidingsborden. De Korte Haven noordzijde en zuidzijde zijn afgesloten. Beide zijden blijven wel bereikbaar voor hulpdiensten. De Westvest is een tweerichtingenweg van en naar de Oranjestraat.

Op sommige plekken is de Westvest niet breed genoeg voor tweerichtingsverkeer. De gemeente vraagt de bewoners om op 10 januari van 07.00 uur tot 20.00 uur hun auto niet te parkeren op de Westvest, maar op het parkeerterrein Westmolenkwartier.

De aannemer heeft ruimte nodig voor zijn werkgebied. Daarom wordt de Korte Haven noordzijde afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente vraagt de bewoners hun auto op zondag 9 januari op of rond de Vlaardingerstraat en de Noordvest te parkeren.