Tim Verhaal Aanstormend Talent

07-11-2015 Nieuws Redactie

Foto: Wim Barzilay


ROTTERDAM - Tim Verhaal is het muzikale Aanstormende Talent van de Rotterdamse regio. De Schiedammer won gisteravond deze titel tijdens de feestelijke uitreiking van de Rotterdam Music Awards 2015.

Aanstormend Talent ben je tot 21 jaar. Verhaal, die vorig jaar al tweede werd in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, kreeg zijn prijs uitgereikt door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De singer-songwriter en pianist wordt getypeerd als iemand die veel verschillende stijlen en sferen aankan. Duister, melancholisch en soms intimiderend, zo staan zijn nummers te boek.

De verkiezingen voor de Rotterdamse Music Awards worden voor de tweede keer georganiseerd door de Pop Unie. De uitreiking vond plaats in een volgepakt Bird. Het is onderdeel van de Rotterdamse Popweek, die verdeeld over tachtig locaties ruim driehonderd acts op de bühne brengt.

Er kon door het publiek worden gestemd voor de Rotterdam Music Awards in zes categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, de nieuw in het leven geroepen Exportprijs en in de categorie Aanstormend Talent. Ruim 9500 stemmen werden uitgebracht.

Beste Podium werd Rotown. De Nacht van de Kaap ging er vandoor met de Award voor Beste Festival. De titel Beste Clubavond ging naar de populaire clubnight 360 Degrees, die maandelijks in Bird plaatsvindt.

Van de twintig beste tracks won De Likt met hun liedje ' Ja Dat Bedoel Ik'. De band gaf gisteravond een verrassingsoptreden. De Exportprijs, voor de act die Rotterdam het beste op de kaart heeft gezet in het buitenland, ging naar Rats On Rafts, die toepasselijk op tour waren tijdens de uitreiking. Ze maakten een bedankfilmpje dat werd uitgezonden. Alle winnaars hebben een prachtige Award gekregen, vormgegeven door het Rotterdamse ontwerpbureau Het Echte Werk en bovendien 500 euro.

Tim Verhaal deed eerder mee aan de tv-verkiezing Beste Singer-songwriter van Nederland. Eind augustus trad hij in Schiedam op tijdens 'Where we've met'. Onlangs bracht hij online zijn eerste ep 'Grim Songs' uit, bestaande uit drie eigen liedjes en twee covers. Op 13 december staat hij in theater Zuidplein.