Tono-groep trekt in Boerderij Landvreugd

13-08-2017 Nieuws Redactie

Tono-voorzitter Richard Spruit links tekent de huurovereenkomst; foto: Tono-groep

SCHIEDAM - De Scouting Tono-groep gaat verhuizen. Een verhuiswagen hoeft daar niet aan te pas te komen. "We schuiven twee deuren op”, zegt voorzitter Richard Spruit.

Van huisnummer vijf naar nummer zeven gaat de Tono-groep, aan de Sweelincksingel, in Groenoord, dicht bij de snelweg. Eerder al maakte de scoutinggroep de gang van nummer drie naar vijf.

In de nacht van 17 op 18 mei brandde het onderkomen van de Tono-groep in het koetshuis (huisnummer drie) bij Boerderij Landvreugd af. (Zie: dit artikel van 18 mei.) Carnavalsvereniging De Rietzeilers (op nummer vijf in het voormalige woonhuis van de boerderij) bood de helpende hand; de scouts konden daar tijdelijk terecht. Nu schuiven zij een deur door, naar Boerderij Landvreugd, de voormalige stal en feestzaal. Gisteren werd de overeenkomst daartoe formeel getekend.

Zo beschikken de scouts weer over een eigen ruimte voor hun activiteiten. Op anti-kraakbasis mag de scoutinggroep hier nu gebruik van maken. “Het is tijdelijk, maar geeft ons wel de tijd verder te werken aan huisvestingsplannen voor de toekomst", aldus Spruit. Hij is tevreden dat er geen grote verhuizing nodig is, voorlopig. De plek voelt vertrouwd en er is veel buitenruimte voor de scoutingactiviteiten. “Voor scouting is dit een prachtige plek, met de oude boomgaard met klimbomen en ruimte om natuurlijk te spelen, te kamperen, vlotten te bouwen en alles wat bij scouting hoort."

Het voormalige partycentrum waar de scouts nu intrekken heeft volgens Spruit ook 'meer dan genoeg ruimte om bij slecht weer binnen bezig te kunnen zijn'. "Als scoutinggroep zijn we hier ongeloofelijk blij mee. Mede met dank aan de gemeente Schiedam voor het goede meedenken en Adhoc voor de snelle afhandeling.”

Zaterdag houdt de Tono-groep een grote verhuisdag. De scoutinggroep is dan aan het eind van de dag hopelijk klaar voor de start van het nieuwe seizoen, op 26 augustus. Vanaf die datum zijn leden en belangstellenden weer van harte welkom, ook om het nieuwe onderkomen te komen bewonderen, aldus voorzitter Spruit.

Ps. Dit artikel is na plaatsing gewijzigd om de verschillende functies van de huisnummers 3, 5 en 7 te verhelderen.Gerelateerd