Tono-scouts op Trollenkamp

09-05-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Tono-groep


MAARN - De welpen van scouting Tono gingen in het Hemelvaartweekend op kamp in Maarn. Gisteren keerden zij terug van hun Trollenkamp. In Maarn wisten de meisjes en jongens de trollenparel te ontdekken, en werden ze trollenkoning(in).

Van woensdag tot zondag brachten de welpen door in de bossen van Maarn. Daar bleek al snel dat hun kamp last had van trollen. Spullen werden door de war gegooid of verdwenen en alles was vies.

Door op zoek te gaan naar de trollenparel, hoopten de meiden en jongens uit Schiedam de trollen te helpen met het vinden van een nieuwe trollenkoning. Daarvoor moesten ze wel eerst zelf trol worden. “We moesten bijvoorbeeld snoomhappen, en kabouterkegelen”, zegt de negenjarige Yunalesca, een van de meiden. “Maar het is hier een heel groot en mooi bos”, zo vult de tienjarige Darko aan. “In het vennetje vonden we zelfs kikkerdril. Nou, dat past wel bij trollen, toch”.

De opzet van de welpen van de Schiedamse scoutinggroep slaagde niet helemaal. Uiteindelijk wees de trollenparel hen aan als de nieuwe trollenkoning(inn)en. Voldaan keerden de welpen zondag terug naar huis.


Gerelateerd