Tramkaartje kopen kan niet meer met contant geld

30-07-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De conducteurs op de trams van de RET hebben vanaf morgen allemaal mobiele pinapparatuur bij zich. Daarmee verdwijnt contant geld uit de trams. Metro's en bussen reden al langer rond zonder contant geld aan boord.

Conducteurs dragen voortaan allemaal een mobiel pinapparaat bij zich waarmee reizigers contactloos kunnen betalen met hun pinpas, creditcard of daaraan gekoppelde telefoon of smartwatch. Op deze manier kunnen zij in het voertuig een los kaartje kopen, aldus de RET in een aankondiging.

"Op alle metrostations staan kaartautomaten waar contactloos en/of met de betaalkaart betaald kan worden", aldus de openbaarvervoerder van de regio. "Alleen bij enkele kaartautomaten op de metrostations en bij de RET Servicepunten kunnen mensen nog met contact geld een kaartje kopen."

De stap draagt volgens de RET bij aan veiliger werken in het ov. "Daarnaast draagt het afscheid van contant geld bij aan het verminderen van contactmomenten. Sinds het Coronavirus onder ons is, openen de metrobestuurders op ieder station alle deuren van de RET-voertuigen zodat reizigers niet op knopjes hoeven te drukken. Ook wordt bij kaartcontrole hand-tot-handcontact zo veel mogelijk vermeden."Gerelateerd