Categorieën

Service

Tramwerk zorgt voor verkeersoponthoud en omleidingen

Tramwerk zorgt voor verkeersoponthoud en omleidingen
Wonen

Tramwerk zorgt voor verkeersoponthoud en omleidingen

  • Redactie
  • 30-09-2017
  • Wonen
Tramwerk zorgt voor verkeersoponthoud en omleidingen

Het tramspoor op de Koemarkt is door de jaren heen chronisch aan verandering onderhevig; foto: Serc

SCHIEDAM - De RET gaat de tramsporen op de Koemarkt vernieuwen. Vanaf maandag 9 oktober wordt gewerkt aan de rails in de bocht tussen de Passage en de Singel.

Tegelijkertijd - tot 22 oktober - zal de gemeente Schiedam riool- en straatwerk uitvoeren, tussen Koemarkt en Land van Belofte.

De werkzaamheden maken hopelijk een eind aan twee terugkerende irritaties van bewoners van de Broersvest en Rotterdamsedeijk en omstreken: het hoge fluitende geluid van trams die de bocht nemen en de grote plassen tussen de tramrails kort voor het Stadserf.

De werkzaamheden worden goeddeels tussen zeven en zeven uitgevoerd, overwerk 's avonds zal er zo min mogelijk zijn. Delen van het werk, zoals het opbreken van de sporen, levert veel herrie op.

Tijdens het werk zijn de wegen rond de Koemarkt ten dele afgesloten voor auto's. Komende vanaf het Marconiplein is de Rotterdamsedijk afgesloten vanaf de Singel; vanaf de Broersvest valt op de Koemarkt niet linksaf te slaan en vanaf zuid en west is op de Koemarkt de Broersvest opdraaien tijdens het werk ook niet mogelijk. Mogelijke vervangende routes worden aangegeven.

Uiteraard kan ook de tram zelf niet rijden tijdens het werk. Lijnen 21 en 24 vanuit Rotterdam-Centrum stoppen bij de Mathenesserbrug. Andere trams rijden tussen Schiedam-Centrum en Woudhoek en Vlaardingen-Holy. Daarbij rijdt traml 21 ook in de avond en op zondagochtend; bus 121 rijdt hierdoor niet. Andere bussen (51, 54 en 126) volgen een aangepaste route.

Ook verderop richting Rotterdam wordt er aan het tramspoor gewerkt. Ook de tramsporen op de Schiedamseweg, op en rond de kruising met de Benjamin Franklinstraat worden vernieuwd. Al vanaf aanstaande maandag wordt er gewerkt aan de bovenleiding op de Rotterdamsedijk/Schiedamseweg, tussen de Van Deventerstraat en het Marconiplein. Deze laatste werkzaamheden worden in de eerste week in de nacht uitgevoerd.