Categorieën

Service

Treinen rijden niet, ander ov gehinderd

Treinen rijden niet, ander ov gehinderd
Nieuws

Treinen rijden niet, ander ov gehinderd

  • Redactie
  • 18-01-2018
  • Nieuws
Treinen rijden niet, ander ov gehinderd

Foto: Rob Dammers

SCHIEDAM - Reizigers die met het openbaar vervoer van en naar Schiedam moeten komen, hebben het als gevolg van het stormachtige weer moeilijk. Treinverkeer is al helemaal niet mogelijk, de trams en bussen rijden onregelmatig.

De Nederlandse Spoorwegen hebben vanmorgen al het treinverkeer gestaakt. Vanaf elf uur rijdt er geen trein meer. "Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg rijden nog", aldus de NS.

De storm heeft volgens de spoorwegen veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. "Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen." Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. "Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers." Reden voor de NS om te stoppen met het rijden van treinen.

De problemen zullen niet direct verholpen zijn als de wind gaat liggen, wat nu al het geval is. "Door de gevolgen van de storm kan het herstel ook na de storm enige tijd duren. Er wordt hard gewerkt om, zodra de weerssituatie dit toelaat, het treinverkeer weer veilig op te starten", aldus de NS. "Het is nu echter onmogelijk om aan te geven wanneer dit zal zijn en welke treinen zullen rijden." Ook de reisplanner van de NS biedt op dit moment geen soelaas.

Ook de RET ondervindt problemen. "Als gevolg van de storm rijden we niet overal volgens de dienstregeling", aldus het Rotterdamse ov-bedrijf. Zo rijdt de Randstadrail van Rotterdam-Centrum naar Den Haag onderbroken. Vanaf de halte Melanchtonweg tot Pijnacker-Zuid wordt gereden met pendelbussen. De Fast Ferry vaart niet; enkele lijnen van de Waterbus zijn hervat nadat ze alle waren gestaakt.