Troubadours van Oost spelen weer in de wijk

03-07-2020 Nieuws Kor Kegel

Troubadours uit Schiedam-Oost spelen voor de bewoners van Marconihove

SCHIEDAM - De Troubadours van Oost grijpen de versoepeling van de Coronamaatregelen gretig aan om overal in de wijk weer acte de présence te geven. Het is een prachtig initiatief van Annemarie Tel, bewoner van Schiedam-Oost en grondlegger van Fu Den Sani, een stichting die culturele projecten initieert en ondersteunt.  

Met het troubadoursproject wil Annemarie het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Oost schuilgaat zichtbaar maken. Oorspronkelijk zou rond deze tijd een live muziekroute door de wijk plaatsvinden, maar door de uitbraak van het coronavirus moest dit plan worden aangepast. 

Maar er werd een alternatief bedacht: een virtuele muziekroute. De route ging langs de huiskamers van de muzikanten. Maar nu er een versoepeling is van de Coronamaatregelen, zijn live optredens weer mogelijk. Zo werd er opgetreden voor de bewoners van Marconihove en het Proveniershuis en voor de omwonenden van enkele binnentuinen aan de Singel, het Stationsplein en de Snelliussingel.  

De lockdownsessies waren al online te zien. Vanaf nu staan ook alle liveoptredens op het YouTube-kanaal van de Troubadours van Oost. Je kunt optredens meemaken van Alberto da Moreno, Anne Rats (met Cok van Vuuren), Donald Simoen, Hugo Dirkson, Lesley Breeveld, Marcel Nieuwland, Megan Zinschitz, Memms Music, Menno Gootjes, Michael Samson, Sofie Habets, Stefan Snapper en Teja Poljanšek.  

Annemarie Tel is intussen alweer druk bezig met nieuwe plannen voor de Troubadours van Oost. Ze willen hun wijkgenoten verrassen en verblijden en – dat was zeker tijdens de piek van de Coronacrisis het geval – ze een muzikaal hart onder de riem steken.  

Bekijk de optredens op www.oostpactdoor.nl/troubadoursvanoost.  

Troubadours van Oost is mede mogelijk gemaakt door het wijkbudget van de gemeente Schiedam, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting de Groot Fonds en Stichting Mooi Werk.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date