Twee beelden van één realiteit

25-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Sommigen malen er niet zo om, kruipen nog eens tegen elkaar aan, of in een goed boek. Anderen ervaren hun vrijheid fors ingeperkt. De avondklok roept verdeelde reacties op.

De beelden die gisteren alle journaals en nieuwsprogramma's domineerden joegen velen de stuipen op het lijf, of riepen grote boosheid op. Het grondrecht op vrije demonstratie lijkt in het land te botsen met het recht op veiligheid en gezondheid en eigendom; de autoriteiten en politie staan voor flinke dilemma's. Overigens: de politie maakte bekend tot dusver 5765 te hebben bekeurd voor het niet-naleven van de avondklok. Een 250 mensen werden tijdens wat wellicht begon als demonstraties maar uitmondde in rellen, gearresteerd.

Dat is een beeld van de werkelijkheid. Een ander beeld was dat van het Beatrixpark, Schiedam, gistermiddag. De stad trok er op uit en veel kinderen wisten hun ouders mee te lokken naar Fort Drakensteijn in het centrale park. Of andersom... de ouders waren niet te houden om naar buiten te gaan en de kinderen stribbelden niet tegen... In ieder geval leek ieder zich goed te vermaken, in het winterzonnetje, met een scala aan uitnodigende speeltoestellen en heel veel andere mensen om mee te spelen of een praatje mee aan te knopen.

Ook dat was zondag 24 januari 2021.