Tweede inkomen door autodelen

14-07-2020 Nieuws Advertorial

SCHIEDAM - De deelauto wint aan terrein in Nederland. Het afgelopen decennium is het aantal deelplatformen fors toegenomen. Autodeelplatform SnappCar is een van de platformen die een grote groei heeft doorgemaakt met meer dan 50.000 auto’s op hun platform. 

Extra inkomsten
Auto’s staan volgens SnappCar gemiddeld 23 uur per dag still. Met deze slogan hoopte de startup in 2011 particulieren zover te krijgen hun auto beschikbaar te stellen voor buurtbewoners. Een auto kan voor bepaalde dagen te huur staan op het platform voor een vast tarief. Kilometers worden achteraf afgerekend. 

Verhuurders houden ongeveer 80 procent van de inkomsten, de rest gaat SnappCar. Huurders zijn in verhouding goedkoper uit. De meeste gebruikers van SnappCar boeken een auto voor een dag. Bij een commercieel verhuurbedrijf liggen de prijzen hoger. 

Private lease
In samenwerking met leasemaatschappijen biedt SnappCar private leaseauto’s aan. Klanten leasen een auto bij Justlease of DirectLease en mogen deze onbeperkt delen op SnappCar. De drempel is voor velen kleiner. Een leaseauto voelt voor mensen niet als persoonlijk bezit aan. Het leasebedrag kan zichzelf zo makkelijk terugverdienen. Sommige verhuurders rijden gratis. Het leasebedrag verdient zichzelf na ongeveer acht dagen terug. 

Breed aanbod
Op SnappCar zijn in de grote steden veel auto’s te vinden. Met name in de Randstad is de vraag hoog. Ook een auto huren in Rotterdam gaat makkelijk. Gezien de hoge vraag in de stad worden auto’s veel gedeeld. Door de tientallen beschikbare deelauto’s kunnen buurtbewoners snel de weg op.