Tweede verdachte aangehouden voor 'vergismoord' Rob Zweekhorst

21-01-2019 Nieuws Redactie

Rob Zweekhorst; foto: politie


BERKEL EN RODENRIJS - Een 44-jarige Schiedammer werd vandaag aangehouden - in de gevangenis - in verband met betrokkenheid bij de 'vergismoord' op Rob Zweekhorst.

De Schiedammer zit in de gevangenis een straf uit voor andere zaken dan de moord. In november vorig jaar werd al een 51-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zie ook dit artikel.

Nog steeds hoopt de politie getuigen te spreken die meer kunnen vertellen over de zaak. Op 1 januari 2014 werd de toen 44-jarige Rob Zweekhorst, vader van twee kinderen, vermoedelijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd aangezien voor een ander en op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Justitie loofde al snel een beloning uit van vijftienduizend euro voor de gouden tip.

Met de aanhouding stelt de politie dat het team dat de moord onderzoekt 'een stap verder in het onderzoek' is. "De beloning is nog steeds van kracht wanneer iemand informatie heeft die de zaak rond kan maken." De opsporingstiplijn is te bereiken van T: 0800-6070; het Team Criminele Inlichtingen, via T: 079 - 345 89 99.Gerelateerd