Categorieën

Service

Tweeling ging al eerder in de fout

Tweeling ging al eerder in de fout
Nieuws

Tweeling ging al eerder in de fout

  • Redactie
  • 03-02-2017
  • Nieuws
Tweeling ging al eerder in de fout
SCHIEDAM - De tweeling die verdacht wordt van het verkrachten van een vrouw in haar auto op de Bokelweg, waren eerder betrokken bij zedendelicten. Ze zouden vorig jaar ook twee meisjes hebben aangerand. Dat melden bronnen aan de NOS.

Maandag meldde de politie drie tieners te hebben aangehouden voor ernstig seksueel misbruik van een 35-jarige Schiedamse op 23 november. Het gaat om drie Rotterdammers, een tweeling van vijftien en een jongen van zestien, woonachtig in Oud-Mathenesse, de wijk aan de 'andere' kant van de Hogenbanweg.

Nu blijkt dat de tweeling ook verdacht wordt van twee aanrandingen van jonge meisjes, in januari en oktober vorig jaar. Deze zaken moeten nog voor de rechter komen. Na hun arrestatie toentertijd, liet de rechter-commissaris de jongens onder voorwaarden vrij. Ze moesten zich houden aan een avondklok en zich laten begeleiden door de reclassering. Het is niet duidelijk of deze voorwaarden nog golden in november.

De politie en het Openbaar Ministerie willen niet reageren, omdat de verdachten minderjarig zijn. De rechtbank in Rotterdam kan alleen bevestigen dat de tweeling in januari vorig jaar ook is voorgeleid bij de rechter-commissaris, aldus de NOS.