Uitbaters op strand Hoek van Holland willen compensatie

25-01-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Strandondernemers in Hoek van Holland eisen een gesprek met de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser over compensatie van hun schade als gevolg van het nog langer achterwege blijven van adequaat openbaar vervoer naar het strand. 

Zij vrezen een verlies van inkomsten. Naar verluidt scheelt het ontbreken van ov achtduizend strandbezoekers, per dag.

Eerder deze week werd duidelijk dat het zo maar zou kunnen dat de ingebruikname van de Hoekse Lijn zo lang op zich laat wachten dat ook (een deel van) dit strandseizoen geen metro's tussen Schiedam en Hoek van Holland rijden.

Afgelopen jaar trok de gemeente Rotterdam twee ton uit om het leed voor de Hoekse ondernemers te verzachten, zo meldt RTV Rijnmond. Daarmee organiseerden de strandtenthouders acties en evenementen. Toen de afspraken hierover werden gemaakt ging echter iedereen er nog vanuit dat op Hemelvaartsdag, de klassieke opening van het strandseizoen, de metro's zouden rijden.

Ondanks de sublieme zomer boekten de horeca-ondernemers in Hoek van Holland een lagere omzet dan in 2016. De wethouder zou volgens RTV Rijnmond wel oren hebbn naar een gesprek. Ook verschillende fracties in de Rotterdamse gemeenteraad hebben al uitgesproken de claim van de ondernemers te steunen.Gerelateerd