Uniport gaat dicht

25-10-2019 Nieuws Redactie

In januari 2016 werd er bij Uniport gestaakt


ROTTERDAM - Containerterminal Uniport in de Waalhaven gaat dicht. Op 31 maart volgend jaar sluiten de poorten definitief.

Reden voor de ingrijpende stap is het teruglopen van het overslagvolume, zo meldt Nieuwsblad Transport. Het zakenblad baseert zich op bronnen bij de FNV. Uniport ziet volgens hen steeds meer klanten kiezen voor andere terminals in de Rotterdamse haven. Die ontwikkeling wordt ingegeven door de voortgaande schaalvergroting in de lijnvaart: de steeds grotere containerschepen willen aanleggen zo dicht mogelijk bij zee. Terminals die verder landinwaarts liggen, leggen het daarbij af.

Bij Uniport werken ruim tweehonderd mensen, aldus de bond. Zij zijn gisteren door de directie ingelicht over de voorgenomen sluiting. Uniport is onderdeel van C. Steinweg Handelsveem, dat diverse andere terminals in Rotterdam en elders exploiteert. Steinweg zou hebben aangegeven voor de betreffende medewerkers een andere baan binnen het bedrijf te zoeken.

Het aantal overslagterminals in het Eem-/Waalhavengebied neemt gaandeweg steeds verder af. In 2015 sloot de ECT zijn Home-terminal in de Eemhaven. Daarmee neemt ook het verkeer van grotere containerschepen langs de Schiedamse Maasboulevard steeds verder af.


Gerelateerd