UPS breidt Schiedamse vestiging uit

11-04-2019 Nieuws Redactie

Zicht vanuit de laadkuil op de Gorzen, toen er nog volop gebouwd werd, augustus vorig jaar


SCHIEDAM - Pakketbezorger UPS heeft een uitbreiding van zijn verdeelcentrum voor de Rotterdamse regio in gebruik genomen.

Het distributiesteunpunt van de Amerikaanse pakketreus op Nieuw-Mathenesse is uitgebreid met nieuwe verdeelruimte en een laadkuil en -deuren. UPS investeerde daar 5,9 miljoen euro in. Volgens UPS groeit de verwerkingscapaciteit met de uitbreiding met zo'n dertig procent.

De extra armslag is volgens een woordvoerder nodig omdat het aanbod aan te verwerken pakketten ook flink groeit. Met name in de e-commerce (internethandel) en de gezondheidssector ziet het wereldwijde pakketbedrijf groei. Vanuit Schiedam bedient het met name allerlei bedrijven in het Rotterdamse havengebied, maar ook andere ondernemingen in de regio. “Handelen met Noord-Amerika en Azië wordt de nieuwe norm voor kleine bedrijven in Nederland”, zegt Ufku Akaltan, country manager van UPS Benelux.

Om meer te kunnen verstouwen zijn ook meer mensen nodig. UPS noemt een aantal van 25 extra medewerkers voor wie werk is in de hub aan de Fortunaweg. UPS heeft 2600 werknemers in dienst op negentien operationele vestigingen in het land.
 
De uitbreiding van de UPS-faciliteit past in een groot meerjarig investeringsprogramma van 2 miljard dollar, dat loopt tot eind dit jaar. Hiermee wil UPS zijn logistieke netwerk in Europa laten groeien.Gerelateerd