Valentijnsprijs voor Zafer

14-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De jongeren van Zafer hebben dit jaar de D66 Schiedam Valentijnsprijs gewonnen.

De fractie reikt de prijs ieder jaar uit aan personen of organisaties die belangeloos het initiatief nemen tot het verbeteren van hun omgeving. "Zonder daarbij te wijzen naar anderen of de gemeente", aldus D66.

De Zaferjongeren vormen een organisatie van jongeren met meestal een Nederlands -Turkse achtergrond. "Zij zetten zich in voor een actieve rol van hun achterban in de Schiedamse samenleving", aldus D66 Schiedam. "Een missie die tot doel heeft een samenleving te creëren waarin iedereen meedoet." Zafer is bekend van de regelmatige actie, waarbij zij rozen uitdelen als teken van verbinding.

Hun missie heeft het afgelopen jaar geleid tot een zeer mooie activiteit, zo stelt de partij. "De Zaferjongeren helpen namelijk inmiddels al bijna een jaar mee aan het bezorgen van maaltijden en boodschappen bij mensen (vooral ouderen), die dit hard nodig hebben. Belangeloos en door weer en wind doen zij iedere week hun ronde."

Naast de Zaferjongeren werden ook stichting De Zonnebloem en Bee Serious genomineerd voor de Valentijnsprijs. Fractievoorzitter John van Sliedregt overhandigde aan Fatih Basalan, voorzitter van de Zaferjongeren. Vanwege de Coronabeperkingen gebeurde dat in de buitenlucht. "Vanwege het prachtige winterweer konden de winnaars hierdoor wel letterlijk in het zonnetje gezet worden."Gerelateerd