Van der Gaag verlaat lokale omroep

25-10-2018 Nieuws Redactie

Foto: Twitter


SCHIEDAM – Rob van der Gaag vertrekt bij de lokale omroep Schie.
 
"Van der Gaag is erg trots op de recente samensmelting tussen Pop Up Tv – waarvan hij een van de oprichters is – en de Stadsomroep, maar wil zijn energie de komende tijd op een andere manier besteden", aldus het persbericht over zijn vertrek dat zojuist door het bestuur van Schie is verstuurd.

Dat bestuur zegt het vertrek van Van der Gaag 'erg jammer' te vinden, maar respecteert zijn keuze.

Voor Van der Gaag voelt het als een natuurlijk moment om zijn focus te verleggen. “De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt aan de groei en bloei van Pop Up Tv. We hebben de stad wakker geschud en uiteindelijk hebben we vooral ons doel bereikt: we zijn, samen met de Stadsomroep, de nieuwe lokale omroep van Schiedam geworden. Ik heb er veel voor gedaan om dat mogelijk te maken en het voelt op dit moment vooral als een missie die is volbracht.”

Van der Gaag blijft actief in de media. “Ik run mijn eigen productiebedrijf Duidelijk in Beeld, ben druk met de exploitatie van het Jeneverlogies in Schiedam en bovendien steeds meer betrokken bij het project Bee Serious, dat zich inzet voor de bescherming van bijen. Ik zie mezelf niet nog eens vijf jaar alles geven voor de omroep en heb ook niet meer zo de ambitie om achter de camera te staan. Het is mooi geweest en de erfenis van Pop Up Tv is in goede handen”, aldus Van der Gaag.

Voorzitter Phons Ockerse van Schie betreurt zijn besluit. “Rob is altijd één van de drijvende krachten geweest achter Pop Up Tv en ook sinds de samensmelting met de Stadsomroep was hij voortdurend in touw. Zijn tomeloze energie, zijn gedrevenheid, maar zeker ook zijn kritische blik, gaan we heel erg missen. Tegelijk snap ik goed dat de afgelopen jaren veel van hem hebben gevergd. Het is bovendien bijna volledig vrijwilligerswerk geweest, naast al zijn zakelijke beslommeringen. Dat hakt
erin”, aldus Ockerse in het persbericht.

Van der Gaag blijft in ieder geval tot 1 december als adviseur betrokken bij de lokale omroep.


Gerelateerd