Vanaf 1 augustus minder reclame in brievenbussen

28-07-2021 Nieuws Redactie

Minder drukwerk; foto gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Vanaf 1 augustus geldt in Schiedam dat ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen mag worden bezorgd bij huishoudens die daar met een ‘Ja-sticker’ op de brievenbus toestemming voor geven.

“Wij hebben lang uitgekeken naar deze nieuwe regeling”, zegt wethouder Jeroen Ooijevaar van milieu en duurzaamheid. “Het is een goede stap naar minder afval. We gooien te veel ongelezen reclamedrukwerk weg. Daarom is een ander brievenbusstickersysteem noodzakelijk. Zo voorkomen we grote hoeveelheden drukwerk waar veel mensen geen behoefte aan hebben. Bovendien sluit het aan bij de duurzame ambities van Schiedam.”

Wie géén sticker op de brievenbus heeft, krijgt géén ongeadresseerd reclamedrukwerk meer. De huis-aan-huisbladen worden nog wel bezorgd. Alleen mensen die expliciet toestemming geven, ontvangen nog ongeadresseerde reclame. Dat doen zij met een Ja-sticker op de brievenbus. Schiedammers kunnen deze sticker ophalen in het Stadskantoor, de vestigingen van de Bibliotheek Schiedam, Irado, de grotere supermarkten en drogisterijen. Ook de reclamebranche zelf heeft onlangs Ja-stickers huis-aan-huis verspreid.

Mensen die ook geen huis-aan-huisbladen willen ontvangen, kunnen bij het Stadskantoor een 'Nee/Nee-sticker' ophalen. Als mensen geen sticker op hun brievenbus hebben, ontvangen ze dus voortaan wél huis-aan-huisbladen, maar géén reclamedrukwerk.


Gerelateerd