Categorieën

Service

Varen in de Vlietlanden

Varen in de Vlietlanden
Uit

Varen in de Vlietlanden

  • Redactie
  • 07-06-2016
  • Uit
Varen in de Vlietlanden

Foto: Natuurmonumenten, René Koster

SCHIEDAM - De jaarlijks terugkerende Midden-Delflanddag duurt dit jaar twee dagen. Op beide dagen, 18 en 19 juni, draagt Natuurmonumenten haar steentje bij met korte vaartochten door de Vlaardingse Vlietlanden. Vanaf Brasserie Vlietzicht vertrekt vanaf elf uur, ieder uur de Andante, een ruime overdekte fluisterboot. De natuurorganisatie nodigt omwonenden uit mee te varen voor 'een kort en krachtig inkijkje in dit bijzondere oer-Hollandse natuurgebied'. Vooraf aanmelden is aan te bevelen. 

De Vlaardingse Fluisterboot en de boswachters van Natuurmonumenten slaan tijdens beide Midden-Delflanddagen de handen ineen. De tocht gaat langs de prachtig bloeiende hooilandjes van de Vlietlanden. Vrijwilligers van Natuurmonumenten ontvangen de gasten bij Vlietzicht. Kaartjes voor een tochtje kosten €3,50 per stu (op vertoon van een ledenpas van Natuurmonumenten is dat €2,50). 

Meerdere malen per jaar varen de boswachters met deze fluisterboot uit voor een lange tocht langs het bijzondere natuurgebied. Speciaal voor de Midden-Delflanddagen is er besloten om deze tocht in te korten, zodat veel mensen tijdens hun wandeling of de fietstocht even aan boord kunnen springen. Het is als het ware een introductie in het natuurgebied.