Categorieën

Service

Varend Corso naar Den Haag

Varend Corso naar Den Haag
Nieuws

Varend Corso naar Den Haag

  • Redactie
  • 12-01-2022
  • Nieuws
Varend Corso naar Den Haag

Archiefbeeld van het corso; foto: Vlaardingen24


SCHIEDAM - Het Varend Corso in het Westland maakt komende zomer ook de vaart naar Den Haag. De organisatoren hebben hiertoe besloten nadat de gemeente Den Haag een eenmalige subsidie heeft toegezegd van €25.000,-.

Op zondag 26 juni zal het corso daarom waarschijnlijk voor het eerst door het centrum van Den Haag. Met dit Haagse financiële toezegging is de extra vaardag volgens de organisatoren van het corso 'nog niet financieel geborgd'. "Maar onder voorbehoud van de benodigde vergunningen en Coronamaatregelen gaan bestuur en vrijwilligers de komende maanden de organisatie voorbereiden."

Een ‘vierde’ vaardag stond al lang op het verlanglijstje, aldus de corso-organisatie. "Een groter publiek, voor sponsors nog meer bereik maar bovenal een geweldige kans voor minder ‘afstand’ tussen de gemeenten." In 2019 kondigde het bestuur al de nieuwe routes en dagindeling aan. “Komende editie gaan we duizenden Hagenaren en Hagenezen kennis laten maken met ons corso, het feest op het water en natuurlijk ook hun buurgemeente. We gaan met veel trots laten zien waar het Westland voor staat: gezonde en prachtige producten, banen die voor het oprapen liggen en internationaal toonaangevende glastuinbouw. Met dit evenement kunnen we de muur tussen het Westland en Den Haag hopelijk een stukje doorbreken’’, aldus Rob Baan, voorzitter Varend Corso Westland.

Het Varend Corso Westland bestaat sinds 1998 als etalage van de Westlandse sierteelt en glastuinbouw. Op traditionele schuiten en ‘zeilende Westlanders’ wordt het moois getoond. Het corso vaart dit jaar vanaf donderdag 23 juni met het thema ‘It’s Showtime' vanuit het Westland door Maassluis, Midden-Delfland, Vlaardingen, Delft en Rijswijk. En voor het eerst dus ook Den Haag. Onlangs werden alle Nederlandse bloemencorso’s, waaronder Varend Corso Westland, toegevoegd aan de Unesco lijst van immaterieel erfgoed.