Categorieën

Service

Vastenactiedag op Spieringshoek

Vastenactiedag op Spieringshoek
Onderwijs

Vastenactiedag op Spieringshoek

  • Redactie
  • 22-03-2016
  • Onderwijs
Vastenactiedag op Spieringshoek

SCHIEDAM - Vanmorgen hielden de veertienhonderd leerlingen van scholengemeenschap Spieringshoek hun Vastenmarkt. Een flink deel van hen stond achter de kraam als al dan niet volleerde marktkoopmannen en -vrouwen hun waar aan te prijzen - en te verkopen. Het (grootste) andere deel was klant. Doel van hun inspanningen: Kinderen Kankervrij.

De aftrap van de Vastenactiedag werd gegeven door zangeres Nurlaila Karim. Daarna begon de sponsorloop, goed af te leggen zonder zich in het zweet te werken. Dat zweet was al eerder geplengd door de verkopers die hun lekkernijen moesten bakken. Het leek wel 'heel Spieringshoek bakt' vanmorgen. De smakelijkste hapjes (cakejes, pannekoeken, suikerspinnen, wafels etc etc) waren thuis klaargemaakt, of werden ter plekke bereid. Plus: een mooie presentatie hielp bij een zo groot mogelijke opbrengst. Zeker de volwassen moeders en vaders, buurmannen en vriendinnen hadden hier oog voor.

Andere leerlingen kozen voor een meer ludieke aanpak, en kregen enkele leraren en vrienden zo gek zich achter het bord op te stellen, om zich daar met een spons nat te laten gooien. Of kwamen met een variant van het aloude blikgooien op te proppen, of verkochten boeken, of sieraden. Sommigen waren zo gers om een vriendin-in-bezit-van-ijscokar uit te nodigen het schoolplein op te komen rijden... 

Tot welke opbrengst dat gaat leiden voor KiKa is nu nog even ongewis. De organisatoren mikken op tienduizend euro, maar hopen op meer. Het tellen zal nog wel even doorgaan.