Veel nattigheid verwacht

28-08-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het kan vanmiddag en vanavond flink gaan onweren. Dat zegt weerman Tom Bruin. En daarbij blijft het zeker niet droog.

Vanochtend regende het, momenteel breekt in de stad een flauw zonnetje door, maar dat zal gaande de middag steeds minder worden, tot er echte regenbuien losbarsten, zo verwacht Bruin. Die regen kan gepaard gaan met onweer. Daarbij kunnen windstoten optreden en de buien kunnen volgens hem gepaard gaan met wateroverlast.

Momenteel is het een graad of 25 in Schiedam, dat kan nog een of twee graden oplopen, maar veel meer niet. Dat betekent wel dat opnieuw een zomerse dag is en de hittegolf dus voortduurt. Morgen zal daaraan naar verwachting een eind komen, als de thermometer in Schiedam zal stokken bij een graad of 23. Er staat morgen een behoorlijke westenwind, aldus Bruin. En er kan nog een buitje vallen.

Afgelopen nacht bleef het warm en broeierig. Gisteren werd het uiteindelijk 33 graden in Schiedam, waarmee de hittegolf een feit was. Het werd 26 graden op de 24e, 31 graden de 25e en 32 graden de 26e.

Na morgen blijft het naar verwachting droog; eerst is het 22 graden, maar op zaterdag wordt het met 26 graden zomers.


Gerelateerd