Veel te leren op open dag Boshoek

30-05-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - In en om De Boshoek in Schiedam-Noord is morgen van alles te doen. Vooral heel veel schapen komen er over de vloer - maar de organisatie rekent op zeker zo veel mensen, groot en klein.

Speel-o-theek Ikkie, NME-centrum De Harrewegh en modelboerderij De Groene Raet, vlak bij De Boshoek gelegen, zetten zondag eveneens hun deuren open. Samen bieden ze een programma waarin spelenderwijs veel valt te leren over de natuur - en andere zaken.

De schaapskudde van de agrarische natuurvereniging Vockestaert komt naar De Boshoek om er geschoren te worden. Het zijn heel wat schapen, van rassen als de Coburger Fuchs, de Kerry-Hill en de Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers, dus of ze allemaal van hun wintervacht kunnen worden ontdaan, is nog de vraag.

Niet alleen voor de schaapsscheerders, maar voor alle bezoekers valt er veel te doen in Natuur- en Landschapspark Kethel. Pony-rijden, uilenballen pluizen, nestkasten timmeren en allerlei andere uitingen van creativiteit zijn er te realiseren. Er worden producten verkocht, vooral van wol, bijvoorbeeld tassen en handschoenen. En er wordt door verschillende organisaties voorlichting gegeven, onder meer door het Schiedams Energie Collectief.

De open dag met alle activiteiten wordt gehouden op 31 mei, tussen elf uur 's morgens en vier uur 's middags.

 Gerelateerd