Veertien jaar en tbs geëist tegen moordenaar Graciëlla

11-02-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM – Gilroy de J. dreigde Graciëlla Gomes Rodrigues te vermoorden als zij hun relatie zou beëindigen. Volgens de openbaar aanklager deed hij dat ook. Daarom eist justitie vandaag voor de rechtbank veertien jaar cel en tbs tegen hem.

De 33-jarige Schiedammer wordt verdacht van het doodsteken van Gomes Rodrigues (21), september 2017. Haar lichaam werd gevonden bij de Krabbeplas in Vlaardingen. Onderzoek leerde dat zij door zestien messteken om het leven was gebracht.

Uit de verklaringen voor de rechter – waarover RTV Rijnmond en het AD berichten – blijkt dat Graciëlla al langere tijd door De J. werd bedreigd. De Vlaardingse wilde de relatie met hem beëindigen. In berichten die hij haar stuurde, dreigt hij Graciëlla en haar familie iets aan te doen.

De moeder van Graciëlla heeft bij de politie verklaard dat haar dochter bedreigd en mishandeld werd. Graciella had tegen haar gezegd dat ze al drie weken werd gestalkt door De J. Volgens Gilliard Gomes Rodriguez probeerde zijn zus al twee maanden van De J. af te komen.

De avond van haar dood werkte Graciëlla nog bij de Kentucky Fried Chicken in Rotterdam. Daar werd die avond Gilroy de J. gezien. Vermoedelijk is Graciëlla onder dwang bij hem in de auto gestapt. Wat daarna precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Zij stuurde Gilliard vanaf de Krabbeplas twaalf noodberichten. Hij schakelde de politie in, die in eerste instantie 's nachts niets vond. De volgende ochtend vroeg vond een agent Graciëlla in een greppel. Volgens de aanklager is Graciëlla bij de Krabbeplas met voorbedachten rade vermoord. Het noodweerverweer van De J. – Graciëlla zou hem met een mes hebben aangevallen – kan nergens worden onderbouwd.Gerelateerd