Veertien maanden geëist tegen Schiedamse vechtersbaas

14-11-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Veertien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Die straf hoorde Schiedammer Mitchell D. vandaag tegen zich eisen door de officier van justitie.

D. was vorig jaar na een avondje stappen volgens de officier duidelijk uit op ruzie. In de New York Pizza aan de Scheveningse Gevers Deynootweg duwde hij bezoekers tegen de schouders, schreeuwde hij dat het van Satudarah, de omstreden motorclub was en sloeg hij een man tegen zijn hoofd. Dat was de aanleiding voor een massale vechtpartij.

Samen met de Schiedammer stond ook zijn twee jaar oudere maat Tony B. uit Den Haag voor de rechter. Tegen hem werd zestien maanden met zes voorwaardelijk geëist. De twee zaten beiden al in voorarrest, tien dagen, maar daar komt dus wat de aanklager betreft nog de nodige tijd achter slot en grendel bij. B. sloeg een zeventienjarige jongen knock-out.

D. stelde voor de rechter zich niets meer van het gebeurde te kunnen herinneren. Hij zocht naar verluidt wel al het grootste slachtoffer van de vechtpartij op. Daarvan werden vijf tanden afgebroken. De rechter doet over veertien dagen uitspraak.


Gerelateerd