Veertig maanden geëist voor seksueel geweld

11-08-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Veertig maanden cel, onvoorwaardelijk, hoorde Youness O. gisteren tegen zich eisen in de Rotterdamse rechtbank.De officier van justitie wil hem veroordeeld hebben wegens seksueel geweld.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. O. had seks met een vrouw in zijn woning in Schiedam na een avond stappen. Volgens hem ‘absoluut vrijwillig’, volgens de vrouw niet.
Na het gebeurde gaat de vrouw naar het ziekenhuis en belt de politie. Een arts stelt vast dat de blauwe en rode plekken op het lichaam van de vrouw goed van een worsteling afkomstig kunnen zijn. De vrouw zegt zich na overmatig alcoholgebruik niet veel meer van de avond en nacht te herinneren. Volgens O. gebruikten de twee samen drugs.

De verdachte vermoedt een complot tegen hem. Hij kende de vrouw  via zijn huisbaas, die hem uit huis zou willen hebben. Een valse beschuldiging moest dat proces van wegjagen versnellen. O.(29)  is van Marokkaanse komaf en in de asielprocedure uitgeprocedeerd. Hij wordt gezocht in België voor betrokkenheid bij moord op een familielid; mogelijk wordt hij uitgezet naar de zuiderburen. Bij O. werden eerder ook drugs en munitie aangetroffen.