Vergunning vluchtelingenopvang ter inzage

23-03-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De aanvraag voor de omgevingsvergunning die nodig is voor de verbouwing van het voormalige schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat - en huidig onderkomen van archtectenbureau Current Architecture Urbanism - ligt sinds vandaag ter inzage op het stadskantoor.

Het traject voor verlening van deze vergunning is een van de zaken die nog geregeld moet worden voordat de vluchtelingenopvang die in het gebouw voorzien is, geopend kan worden. Ook de wijziging van het bestemmingsplan moet nog door de procedure. En natuurlijk is er nog de verbouwing zelf die tijd kost. De meest waarschijnlijke inschatting van het moment waarop de opvang zijn eerste tijdelijke bewoners kan ontvangen is nu eind mei.

Betrokkenen en geïnteresseerden kunnen de stukken die horen bij de vergunningsaanvraag bekijken bij het zogenaamde Omgevingsloket, ondergebracht in de ruimte van het Klantcontactcentrum van de gemeente aan het Stadserf. Dat is geopend op maandag en vrijdag van half negen tot vijf, op dinsdag tot half een en op woensdag en donderdag tot acht uur 's avonds. Het maken van een afspraak is aan te bevelen, via telefoonnummer 14010.Gerelateerd