Vergunning voor Blankenburgtunnel

28-06-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de Maasdeltatunnel (Blankenburgtunnel) verleend aan bouwconsortium Baak, die de bouw in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert. De voorbereidende werkzaamheden waren in september 2018 al gestart. Nu kan dus worden begonnen met de bouw van de feitelijke Maasdeltatunnel. 

Baak bouwt in de eerste fase van de aanleg de wanden van de tunnel. Tussen deze wanden wordt later de tunnel uitgegraven. Als de wanden zijn geplaatst, worden er ankerpalen tussengeboord, de grond in, om de vloer op zijn plek te houden. 

Deze werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats vanaf komende maand en lopen in 2020 door. In januari volgend jaar begint Baak dan met de bouw van de onderdoorgang onder de Maassluissedijk.

Diverse werkzaamheden, zoals intrillen en (na)heien, zorgen voor geluid in de omgeving. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maakt Baak dicht bij bebouwing in Rozenburg gebruik van een mantel die om het heiblok zit. Maar helaas is geluidsoverlast niet te voorkomen. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen zeven uur 's morgens en zeven uur 's avonds, en als het nodig is ook op zaterdag. 


Gerelateerd