Verkiezingsdebatten in de Korenbeurs

07-03-2022 Nieuws Advertorial

Bekijk het debat en bepaal dan op wie je gaat stemmen; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM – De Korenbeurs is de komende dagen het middelpunt in de voorbereidingen voor de Schiedamse gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

In Schiedam kan de kiezer een keuze maken uit twaalf partijen. Maar welke partij sluit nu het beste aan bij je eigen standpunten? Om die keuze makkelijker te maken, worden voorafgaand aan de verkiezingen een aantal verkiezingsdebatten georganiseerd in de Korenbeurs. In de week van 7 tot en met 10 maart kan dit voor de nodige overlast zorgen in de bibliotheek.

RTV Rijnmond trapt vanavond af: in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt RTV Rijnmond de regio in onder de noemer Rijnmond Kiest. In elke stad en dorp organiseren ze, in samenwerking met de lokale omroep, een verkiezingsdebat. Maandag 7 maart is Schiedam aan de beurt. Het is een besloten bijeenkomst. Iedere maandag tot en met donderdag wordt Rijnmond Kiest om 18.00 uur uitgezonden.

Dinsdag 8 en woensdag 9 maart vinden de, eveneens besloten, debatten plaats voor de lokale omroep Schie. Per avond gaan zes van de plaatselijke partijen met elkaar in debat over lokale thema’s als Wonen, Overlast en Betaald Parkeren. Deze debatten worden uitgezonden op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart op Schie Tv.

De voorbereidingen voor eerder genoemde debatten zijn lang geleden gestart en gezien de Coronapandemie is er met veel scenario’s rekening gehouden. Uiteindelijk is bewust gekozen voor een besloten debat, die voor iedere Schiedammer thuis vanaf de bank te volgen is.

De reeks wordt op donderdag 10 maart afgesloten met het Jongerenverkiezingsdebat, mede georganiseerd door de Kleine Ambassade. Het Schiedamse jongerenplatform I’ve Got the #Power wil jongeren laten ervaren dat het loont om je stem te laten horen en dat het belangrijk is om (later) te stemmen op een partij die bij je past. Aan de andere kant wil zij politici meegeven wat jongeren belangrijk vinden. Kandidaatsraadsleden en jongeren gaan daarom- met elkaar in gesprek tijdens het Jongerenverkiezingsdebat in de bibliotheek in de Korenbeurs.

Voor alle debatten geldt dat er 's middags al wordt opgebouwd in de Korenbeurs. Dit kan voor enige overlast zorgen bij de bezoekers, maar de bibliotheek hoopt op hun begrip. Om de verkiezingenreeks af te sluiten, kan de Schiedammer op woensdag 16 maart zijn of haar stem uitbrengen in de Korenbeurs, waar een heus stemlokaal wordt ingericht.

Gerelateerd