Vermiste man werd het laatst in Schiedam gezien

17-05-2023 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - In Delft en omgeving wordt nog altijd gezocht naar Johan de Bruijn. De toen 41-jarige man wordt sinds 17 juni vorig jaar vermist. 

De Bruijn vertrok die dag vanuit zijn huis aan de Meerkoetlaan zonder zijn persoonlijke spullen. De familie van de man maakt zich grote zorgen. Zijn moeder Mien vertelde gisteren in het opsporingsprogramma Team West van de regionale omroep in de Haagse regio: "Ik slaap niet, mijn leven staat al elf maanden op zijn kop. Alles staat stil. Een kind verliezen is het ergste wat een moeder kan overkomen. Dat went niet.’’

Moeder De Bruijn houdt het vertrouwen dat haar zoon nog in leven is. "Mijn moedergevoel zegt dat ie leeft, hij is er nog. Want ondanks zijn ziekte is hij een survivor. Ik denk dat hij zich ergens beweegt waar hij niet los van kan komen. Dat is mijn gevoel.’’ Johan de Bruijn is psychotisch-schizofreen, volgens de medische wetenschap. Hij hoorde stemmen zijn hoofd, vertelde zijn moeder. "Daar kreeg hij enorme hoofdpijn van en raakte verstrikt in zichzelf."
Medicijnen helpen en in Delft leert hij om weer 'onder de mensen te komen'. Hij woont er in een woning voor begeleid wonen; een verhuizing naar een zelfstandige woning stond gepland.

Johan de Bruijn is na zijn vertrek uit Delft nog bij een vriend in Schiedam geweest, zo blijkt later. Hij vraagt of die hem met de auto naar zijn moeder kan brengen. Maar het is al laat op de avond en dat lukt de vriend op dat tijdstip niet meer. Wel geeft hij hem een anonieme ov-chipkaart met saldo erop, zodat De Bruijn met het openbaar vervoer kan gaan. Het is de laatst bekende keer dat hij door iemand is gezien.

De politie vraagt mensen die mogelijk relevante informatie in deze vermissingszaak hebben, contact te nemen via T: 0800-6070 of T: 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).Gerelateerd