Verontwaardiging over omwaaien boom

20-11-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De forse storm vandaag zorgt in ieder geval in de Warande voor schade. Een kastanje waaide om en belandde precies tussen twee auto's tegen de gevel van een woning. Er vielen geen gewonden.

De eigenaar van de woning, die te maken krijgt met flinke schade aan zijn tuin en erfafscheiding, lukte het in eerste instantie niet om contact te krijgen met de hulpdiensten.

Omwonenden liepen te hoop en uitten hun beklag over de gang van zaken. "Dit is het resultaat van zeven jaar talmen", zo stelt 'buurman' Jean-Pierre van Leeuwe. Hijzelf werd in die periode al twee keer geconfronteerd met een boom op zijn auto. Andere buren onderschrijven dat de bomen al veel eerder hadden moeten worden omgehaald en rijden hun auto's uit de buurt van de bomen die nog staan. Van een nabijstaande kastanje waaide ook al een flinke tak af. "Deze bomen zouden al weg moeten zijn", stelt een andere buurman.

Juist afgelopen week ontvingen de bewoners van de Warande een schrijven van de gemeente Schiedam met bericht over uitstel van de aanpak van de kastanjes in de Warande. Die loopt al sinds begin vorig jaar. In een eerste fase werden kleine en zieke bomen gerooid. In oktober zou worden begonnen met het rooien van ongeveer 25 grotere en zieke bomen en het aanplanten van zilverlindes. "De aannemer heeft de opdracht teruggegeven", aldus het schrijven van de gemeente, "waardoor deze fase vertraging oploopt. We gaan nu op zoek naar een nieuwe aannemer."

Verderop op de Warande waaiden eerder vanmorgen forse takken van de bomen. Ook in de Willem Brouwerstraat, de Donker Curtiusstraat en het Van Beethovenplein wordt vandaag stormschade gemeld.
 

Bekijk de foto'sGerelateerd