Veroordeling en vrijspraak in kelderboxzaak

17-03-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - De Rotterdamse rechter heeft in de zaak van de betaalde seks in een Schiedamse kelderbox, één man veroordeeld en één vrijgesproken.

De mannen waren afgekomen op een advertentie op een website. Daarin werd een meisje aangeboden voor seks: “Esra - nèt een maandje 18.” In werkelijkheid was het meisje zestien jaar.

In mei 2014 hadden zij in een kelderbox in de Dr. Kuyperlaan seks met het meisje, zo verklaarde deze. De rechter acht dit in één geval bewezen, evenals het feit dat de man daar voor betaalde. Een tweede bezoeker besloot op een laat moment geen seks te hebben (hij knapte na een zoen af op de nicotinesmaak van het meisje); de rechter ging hierin mee en sprak de verdachte vrij.

De veroordeelde krijgt een straf opgelegd van negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij moet ook zevenhonderd euro immateriële schade aan het Schiedamse meisje betalen.

In september werden al drie mannen veroordeeld tot negen maanden cel. In deze zaak zijn in totaal twaalf mensen tussen de 25 en 54 jaar opgepakt. Enkele mannen zijn bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.Gerelateerd