Verplichte behandeling voor moeder Stationstraat

07-12-2018 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


ROTTERDAM - De twintigjarige Schiedamse die in april haar dode baby achterliet op het balkon van haar woning in de Stationstraat, is veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf. Zij heeft deze periode ongeveer al in voorarrest vast gezeten.


Tot dat vonnis komt de Rotterdamse rechtbank vandaag. De vrouw wordt vrijgesproken van het doden van haar baby. Daar was zij in eerste instantie ook voor aangeklaagd. De vrouw zelf zegt dat de baby dood ter wereld kwam. Zij was zwanger zonder dat haar moeder (die het babylijkje op het balkon ontdekte) en broer, met wie ze een huis deelde, dat wisten. De veroordeling geldt dus voor verbergen van het overleden kindje.

Ook al heeft zij haar celstraf al goeddeels in voorarrest uitgezeten, de Schiedamse is nog niet vrij om te gaan en staan waar zij wil. De rechter legde haar ook een behandeling op in een kliniek voor haar psychische problemen. En zij moet met regelmaat haar urine laten testen, om een eventuele nieuwe zwangerschap op tijd te registreren. Werkt zij aan deze behandeling niet mee, dan moet ze alsnog de cel in. Ze zal tenminste drie jaar door de reclassering worden gevolgd. Na haar tijd in de kliniek zal de vrouw begeleid gaan wonen.

Han van der Horst schreef onlangs een column, onder meer over het lot van de jonge Schiedamse; zie hier.Gerelateerd