Vier keer anderhalf jaar cel na seksuele vernedering

18-09-2020 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - De vier volwassenen die een zeventienjarige Schiedamse jongen seksueel molesteerden, moeten anderhalf jaar de cel in. Dat verordonneerde de Rotterdamse rechter.

Tegen de drie mannen en een vrouw was tweeënhalf jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie.

De jongen werd in april vorig jaar gedwongen om seksuele handelingen te verrichten bij zichzelf. Deze handelingen werden gefilmd. Dat gebeurde na een ontvoering, toen de jongeman na zijn werk bij een supermarkt in een auto werd getrokken, klappen kreeg en in een kelderbox anderhalf uur werd vastgehouden en vernederd.

Dit als genoegdoening voor de seksueel getinte foto’s die de jongen had van zijn verkering. De relatie met deze jonge vrouw van achttien was in het slop geraakt en de jongeman had gedreigd de beelden openbaar te maken. De achttienjarige is de dochter van een van de verdachten. Deze 39-jarige vrouw, ook uit Schiedam, wilde dat de jongen die foto’s wiste en ook verwijderde uit ‘de cloud’.

Het OM rekende de vrouw en drie mannen (haar partner, een broer en een huisvriend) aan dat ze voor eigen rechter hebben gespeeld.