Vijf tips om te socializen tijdens avondklok

20-01-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De avondklok zit er, wellicht in combinatie met een visiteverbod aan te komen. Voor veel mensen is het al lastig genoeg om te socializen en de nieuwe maatregelen zullen dat niet makkelijker maken. Daarom delen we vijf tips waardoor je toch kunt socializen tijdens de avondklok.

Tip 1: pubquiz tijdens avondklok

In jouw familie of vriendenkring heeft iedereen vast wel een hobby of een bijzonder onderwerp waar hij of zij veel van weet. Als je elkaar op een leuke manier beter wilt leren kennen, is een online pubquiz tijdens de avondklok natuurlijk een leuk tijdverdrijf. Je organiseert dit redelijk eenvoudig. Wijs één deelnemer aan als spelleider. Deze kan de vragen zelf bedenken of alle deelnemers vragen een (aantal) opgaven in te sturen. Uiteraard spelen de deelnemers in de laatste variant niet mee als 'hun' vraag gesteld wordt. Uiteraard kan je, afhankelijk van het gezelschap, de pubquiz combineren met andere traditionele caféspelletjes, zoals een shotje drinken bij een gewonnen ronde. Dankzij een laptop, smartphone of pc met webcam is het al snel genieten geblazen.

Tip 2: kaartspellen spelen tijdens avondklok

Je kan niet aan tafel zitten om de speelkaarten te delen. Daarom is het een goed idee om samen met vrienden gezellig online black jack te spelen. Zo kan je, vaak zelfs gratis, lekker blackjack spelen en de uitdaging met elkaar of met de croupier aangaan. Ben jij benieuwd hoe je jouw winkansen kunt verhogen? Op de Nederlandstalige site onlinecasinossite.nl vind je de handigste tips om jouw strategie te verbeteren.

Tip 3: online-kookclub tijdens avondklok

Als je tijdens de avondklok de sleur wilt breken kun je natuurlijk ook kiezen voor een online kookclub met vrienden en familie. Dit organiseer je door een boodschappenlijstje en recept te maken voor jouw favoriete gerecht. Vervolgens kun je de lijstjes aan elkaar doorsturen. Bespreek gelijk welke dag welk gerecht op het menu staat. Iedereen die meedoet gaat dan, uiteraard vóór de avondklok ingaat, boodschappen doen, zodat de gekozen gerechten gemaakt kunnen worden.

Vervolgens zet je tijdens het koken de webcam aan en heb je lol met elkaar tijdens het koken. Ook kan je aan de 'eigenaar' van het recept nog even tips vragen. Uiteraard een goede gelegenheid om de tafel mooi te dekken en je feestelijk aan te kleden. Is het gerecht klaar, de tafel aangekleed en ben je in feeststemming? Neem de webcam mee en aan tafel!

Tip 4: muziekavond zonder avondklok

Wat is er nu gezelliger dan samen te genieten van muziek en een beetje mee te swingen? Ben jij ook al haast vergeten hoe het voelt om op de dansvloer een beetje los te gaan? Geen punt, want met de muziekavond zonder avondklok tover je jouw woonkamer zo om tot thuisdiscotheek. Ligt de kerstversiering nog in de buurt of heb je led-lights? Doe aan en zorg voor te gekke verlichting. Vervolgens spreek je met elkaar af wat je online gaat doen. Wordt het een doldwaze karaoke-avond, leren jullie elkaar dansen of combineer je het met een pubquiz. Ook andere thema's zoals film-muziek zijn natuurlijk mogelijk.

Tip 5: filmmarathon tijdens avondklok

Nu we het toch over de film hebben, een avondklok is natuurlijk dé aanleiding voor een online filmavond. Iets lekkers te drinken, een knabbeltje en tegelijk met de webcam aan dezelfde film bekijken. Je hoeft je niet te vervelen, want grote streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ brengen alle nieuwe releases direct naar de streamingdienst nu de bioscopen ook dicht blijven. Daarnaast duiken er steeds meer klassiekers op. Leuk om jouw jeugdsentiment te delen met de kinderen.

Je kunt natuurlijk ook jouw eigen filmmarathon organiseren. Zijn er leuke familiefilmpjes of roadtrips van vakanties? Schakel online in en haal herinneringen op of deel tips uit. Eindelijk komen al die beelden van de vakanties en uitjes weer van pas.

Bonustip: wat als...

Als je creatief bezig wilt zijn en met elkaar online gezelligheid wilt beleven kan je tijdens de avondklok natuurlijk ook een 'wat als' avond organiseren. Wat als deze ellende voorbij is? Wat doe je dan als eerste? Welk restaurant ga je bezoeken en waarom? Wie knuffel je het eerst?

Dit kun je natuurlijk verdelen over verschillende thema's en avonden. Wil je alvast in de stemming komen? Dan kun je natuurlijk leuke filmpjes uitzoeken, alvast jouw favoriete restaurantgerecht laten bezorgen of de tips hiervoor te combineren. Als de blackjack-strategieën gunstig uitpakken heb je via de blackjack site misschien zelfs wel het startkapitaal om jouw 'wat als...' ervaring mogelijk te maken als de lockdown, avondklok en andere hindernissen voorbij zijn. Veel plezier!Gerelateerd