Vijf tips over 'tattookiller' Pijnen na tv-uitzending

29-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie heeft vijf tips binnengekregen over Cor Pijnen. Het waren reacties op de uitzending van Opsporing Verzocht, gisteren op tv, zo meldt RTV Rijnmond.

De Schiedammer is sinds vorige week dinsdag spoorloos, nadat hij zijn enkelband doorknipte. Hij is voor het laatste gezien in Schiedam. Pijnen wordt verdacht van moord en is volgens de politie vuurwapengevaarlijk. Het speciale opsporingsteam Fast NL trekt de tips na. 

De 36-jarige Pijnen was voorwaardelijk vrij na het uitzitten van tweederde van de celstraf, die hij had gekregen voor een poging tot moord en het voorbereiden daarvan.
Een van de voorwaarden was het dragen van een enkelband. Zijn verdwijning bleek door zijn afwezigheid in de rechtszaal bij de behandeling van de zaak met betrekking tot de moord op Onno Kuut, afgelopen donderdag.

Pijnen staat te boek als 'tattookiller', samen met drie andere verdachten. Die naam danken zij aan flinke tatoeages op hun lichaam. 'Wees daadkrachtig', opgeschreven in het Chinees, is een tatoeage die zij alle vier delen. Verder heeft Pijnen afbeeldingen van een draak op zijn borst, van een leeuw op zijn bovenarm en staan er op zijn rechterarm tatoeages die doorlopen tot op zijn hand.

Het is allerminst duidelijk of Pijnen zich überhaupt nog in Nederland bevindt.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd