Vlaardingen krijgt burgemeester Annemiek Jetten

25-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Annemiek Jetten wordt de nieuwe burgemeester van Vlaardingen. Dat heeft Kees Borsboom, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, zojuist bekend gemaakt in een extra gemeenteraadsvergadering op het stadhuis van de haringstad.

Mr. Drs. Jetten is juriste en bestuurskundige en lid van de PvdA. Zij is nu burgemeester van Sluis (Zeeuws-Vlaanderen) en wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Vlaardingen. Zij wordt begin januari door commissaris van de Koning Jaap Smit geïnstalleerd.

Voor het burgemeesterschap van onze buurgemeente maakten aanvankelijk dertien kandidaten hun belangstelling kenbaar bij Smit. Daarbij twee vrouwen van wie dus één is komen bovendrijven als meest geschikte kandidaat.

Annemiek Jetten is niet geheel onbekend met Vlaardingen, haar echtgenoot is hier geboren en deels getogen. Zij heeft een dochter die communicatie studeert in Breda, haar zoon studeert biologie in Nijmegen.

De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Tjerk Bruinsma per 1 januari 2014. Hij werd aanvankelijk opgevolgd door Bas Eenhoorn die aantrad als waarnemend burgemeester maar al op 4 augustus van datzelfde jaar werd deze aangesteld als Commissaris Digitale Overheid. Sindsdien is Bert Blase waarnemend burgemeester van de stad.Gerelateerd