Vlekkeloze herstart tramvervoer

27-08-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De trams rijden weer. Het ingebruiknemen van de verbinding tussen station Schiedam-Centrum en Schiedam-Noord en Vlaardingen-Noord ging vandaag zonder problemen.

Vanaf 30 juni lagen tram 21 en 24 'eruit' om de rails te vervangen (tussen de Van Haarenlaan en de sporthal Margriet en verderop bij het Bachplein) en ander onderhoud aan het tramsporen en bovenleiding te doen. Verderop, vanaf zwembad Groenoord tot Tuindorp, is het spoor in zijn geheel verhoogd - om een eind te maken aan het regelmatig volledig onderstromen van het spoor bij zware regenbuien.

Bussen onderhielden de afgelopen twee maanden de verbinding tussen Schiedam-Noord en Vlaardingen en NS-station Schiedam-Centrum. Vanwege het gelijktijdig ontbreken van het spoorvervoer van de Hoekse Lijn was er de nodige ergernis bij ov-gebruikers.

De RET zegt nu: “We zijn blij dat zowel tram 24 als 21 sinds vandaag weer rijden. Werkzaamheden en omleidingen zijn natuurlijk nooit prettig voor reizigers, maar ze zijn wel nodig. Door deze werkzaamheden aan het spoor kunnen tramreizigers weer jaren veilig reizen op het tramspoor.”


Bekijk de foto's
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date