Vliegveld: start nieuw wielercriterium voor vrouwen

28-01-2022 Nieuws Redactie

Het is eenmalig mogelijk geworden om het vliegveld voor deze race beschikbaar te stellen; foto: RTHA


REGIO - De Rotterdamse luchthaven is partner van het Rotterdam Cycling Event. Het event wordt in de Rotterdamse regio gehouden van 15, 16 en 17 juli. Gisteren is bekend geworden dat het nieuwe internationale wielercriterium voor vrouwen op zondag 17 juli op en bij het vliegveld in Rotterdam wordt gehouden. Het is eenmalig mogelijk geworden om het vliegveld voor deze race beschikbaar te stellen.

Het is volgens de luchthaven een primeur voor Rotterdam: een nieuw internationaal wielercriterium voor vrouwen op het vliegveld. Er komt een groot professioneel deelnemersveld aan de start. Het criterium speelt in op de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen en kan volgens de organisatie 'helpen bij de talentontwikkeling van fietsende vrouwen en meisjes'.

Ron Louwerse, CEO bij het Rotterdamse vliegveld: “De details van de route op en rondom ons vliegveld moeten we nog nader invullen, maar we ondersteunen dit sportieve evenement van harte. Hiermee dragen we bij aan de uitstraling van Rotterdam als internationale stad van betekenis. Ook verbinden we zo onze omgeving met elkaar en met onze luchthaven. We kijken uit naar 17 juli.”

Van 15 tot en met 17 juli staat Rotterdam volledig in het teken van de fiets. Het Rotterdam Cycling Festival wordt één groot fietsfeest met onder meer de cyclosportieve race L’Étape Rotterdam by Tour de France, verschillende toertochten en een nieuw internationaal vrouwencriterium.