Vliegveld vraagt aandacht voor grens geluidsnorm

01-08-2022 Nieuws Redactie


REGIO - Het Rotterdamse vliegveld heeft bij Airport Coördination Netherlands (ACNL) melding gemaakt van aanvullende maatregelen om een mogelijke overschrijding van de geluidsnorm van een van de geluidscontrolepunten rond de luchthaven te voorkomen. De geluidsnorm is vastgelegd in de exploitatievergunning van het vliegveld.

"Wij waken continu over onze geluidsnorm via de zes geluidscontrolepunten in de regio," zo is te lezen op de website van het Rotterdamse vliegveld. "Vanaf mei dit jaar pasten we al baansturing toe. Baansturing houdt in dat er, als het veilig is, vanuit de Lansingerlandzijde wordt geland. Vanwege de vele oostenwind van de afgelopen weken landden meer dan een gemiddeld aantal vliegtuigen via de route over Schiedam. Met deze maatregel moet een mogelijke overschrijding van het handhavingspunt in Schiedam voorkomen worden. Zo wordt er opgeroepen aan de luchtverkeersleiding en aan piloten om baan zes zoveel mogelijk te vermijden en de andere kant van de baan te gebruiken."

Om nu drastische overschrijding aan de baan zes-kant te voorkomen heeft het vliegveld aan de luchtvaartautoriteiten gevraagd om geen nieuwe slots - een tijdsperiode op een bepaald tijdstip, van meestal twintig minuten, waarin een vliegtuig kan opstijgen of landen - meer uit te geven tot na de zomer. De maatregel heeft geen gevolgen voor de reeds toegekende slots voor de luchthaven.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date