Categorieën

Service

Vlietland ziekenhuis sluit afdeling: ‘vertrouwensbreuk’

Vlietland ziekenhuis sluit afdeling: ‘vertrouwensbreuk’
Nieuws

Vlietland ziekenhuis sluit afdeling: ‘vertrouwensbreuk’

  • Redactie
  • 04-10-2017
  • Nieuws
Vlietland ziekenhuis sluit afdeling: ‘vertrouwensbreuk’
Laatste nieuws: Een woordvoerder van Franciscus Gasthuis & Vlietland laat weten dat de afdeling Mondheelkunde niet gesloten is. "De afdeling is open voor poliklinische zorg en er wordt alles aan gedaan om de continuïteit van de patiëntenzorg invulling te geven", aldus het ziekenhuis.

Laatste nieuws: In een extra toelichting laat de woordvoerder weten dat er met waarnemers wordt gewerkt op de polikliniek. De operatiekamers voor de ingewikkelder ingrepen is in het Vlietland gesloten. "Voor acute situaties wordt er naar een passende oplossing gezocht; dit kan ook een ander ziekenhuis betekenen."

VLAARDINGEN/SCHIEDAM – De Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft in het Vlietland ziekenhuis de afdeling Mondheelkunde gesloten. Volgens verschillende bronnen is er op betreffende afdeling fraude geconstateerd, waarbij inmiddels aangifte lijkt gedaan. De afdeling was de afgelopen tijd al onbereikbaar voor zowel (tand)artsen als patiënten.

Desgevraagd wilde een woordvoerder het woord ‘fraude’ niet noemen, maar wel werd een verklaring gegeven namens de Raad van Bestuur: "Door een vertrouwensbreuk tussen MKA-chirurgen (MKA= mond kaak aangezicht) Noordrand Rotterdam B.V. en de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn per direct de werkzaamheden van de betreffende kaakchirurgen / bestuurders stopgezet tot nader order. Bij een gebrek aan onderling vertrouwen komt de patiëntveiligheid in het geding, wat voor de Raad van Bestuur onacceptabel is. Wij kijken nu naar alternatieve oplossingen om deze patiëntenzorg voort te zetten."