Vloet van Roparun naar ferrymaatschappij

10-03-2021 Nieuws Redactie

Foto: Roparun | Marco de Swart


SCHIEDAM - Wiljan Vloet stapt op bij de Roparun.

Vanaf 1 mei is hij directeur van Westerschelde Ferry, dat een veerdienst voor voetgangers en fietsers verzorgt tussen Vlissingen en Breskens.

"In de afgelopen drie jaar heeft Wiljan zich als directeur van Ropament (de evenementorganisatie voor de Roparun) met tomeloze energie ingezet om van de Roparun een succes te maken", zo stelt de organisatie, gevestigd in Schiedam. Dat mondde uit in een recordopbrengst van € 6 miljoen voor de Roparun in 2019.

In 2020 had het er alles van weg dat dit record gebroken zou worden, tot Corona een stok in het wiel stak. De Roparun 2021 krijgt een beperkte vorm, binnen Nederland. Dat gebeurt in het weekend van 2 en 3 oktober. "Deze eenmalige aanpassing heeft veel gevergd van het organisatievermogen van degenen die zich met de operatie van de run bezighouden, alsmede de externe stakeholders", aldus de Roparun-organisatie bij de aankondiging van het opstappen van Vloet. "Wiljan heeft op uitstekende wijze leiding en sturing gegeven aan dit proces."

Vloet kwam in 2018 bij de Roparun na een ingrijpende verandering van de organisatiestructuur. "De implementatie van die structuur, in samenwerking met bestuur van de stichting Roparun en raad van commissarissen van Ropament, was zijn verantwoordelijkheid." Inmiddels hebben bestuur en raad van commissarissen besloten de nieuwe structuur te evalueren. "Wiljan heeft een ander inzicht over de koers en structuur van de Roparun en heeft daarom, in goed overleg met bestuur en raad van commissarissen, besloten om afscheid  te nemen." De twee organisaties stellen 'begrip te hebben' voor het besluit van Vloet.

Vloet (uit 1962) werd bekend als trainer in het betaalde voetbal. Hij heeft aangekondigd zijn Schiedamse woning te verruilen voor een huis in Bergen op Zoom.Gerelateerd