Volgende week nachtafsluitingen Heinenoordtunnel

06-08-2021 Nieuws Redactie

De afsluiting; foto Rijkswaterstaat


REGIO - De Heinenoordtunnel, op de A29, is in verband met regulier onderhoud twee nachten dicht.

De tunnelbuizen worden om en om afgesloten voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Gecombineerd met deze werkzaamheden worden er ook onderzoeken uitgevoerd voor de renovatie van de tunnel in 2023 en 2024. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd. Het langzaam verkeer ((brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer) ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Afsluitingen: donderdag 12 augustus 23.59 uur tot vrijdag 13 augustus 05.00 uur tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting Zuiden). Vrijdag 13 augustus 23.59 uur tot zaterdag 14 augustus 08.00 uur tunnelbuis richting Rotterdam (richting Noorden). De tunnel is toegankelijk voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer kan de werkzaamheden passeren.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17. Verkeer van/naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid over de N217. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.