Voorstelling over leven Liduina

11-05-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Liduina, de musical. Verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda komen met een voorstelling over de Schiedamse heilige. Speciaal gemaakt bij gelegenheid van het Liduinajaar.
"Het levensverhaal van de stadsheilige vormt het uitgangspunt voor een bij vlagen vrolijke musical", zegt Kees Koeleman van de stuurgroep achter het Liduinajaar. "Posthumus en Beerde zoeken in het stuk naar de actuele betekenis van Liduina’s leven." Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit onder meer The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen haar verhaal. 
Posthumus en Beerda maken vaker ‘gelegenheidsmusicals’. "‘Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een musical over gemaakt: Nijntje, Rembrandt, de Hema", zegt Posthumus. "De vorm spreekt blijkbaar aan, door afwisseling van tekst en muziek, van ernst en vrolijkheid. Musicals zijn nooit saai! Ik gebruik de vaste formule van een musical om mijn verhaal te vertellen, in dit geval het verhaal over Liduina."
De theatermaker legt er nog een extra bodem in. "Mijn musicals zijn tegelijk ook een parodie op het verschijnsel musical: alsof iets pas leuk wordt wanneer je er een liedje en een dansje in stopt." Hij stelt met veel plezier te werken aan de Liduina-musical. "Een oud en aangrijpend verhaal in een nieuw, muzikaal jasje. Ik weet zeker dat de bezoekers tussen de liedjes door veel zullen opsteken over de beschermheilige van Schiedam."
De eenmalige voorstelling is op 30 mei en begint om 15.00 uur. Plaats van handeling is de Liduinabasiliek. De entreeprijs is 5 euro. Kaarten kunnen vanaf een uur voor de voorstelling aan de kerk worden gekocht.


Gerelateerd