Voortvluchtige 'tattookiller' als laatste gezien in Schiedam

23-01-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie heeft zojuist een foto verspreid bij een oproep om uit te kijken naar Cor Pijnen. Die is als laatste gezien in Schiedam.

Vanmorgen bleek in de rechtszaal dat de man, door justitie verdacht van betrokkenheid bij de dood van Onno Kuut, zijn enkelband heeft doorgeknikt en op de vlucht is geslagen.

"De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende: de politie is dringend op zoek naar de voortvluchtige 36-jarige Cor Pijnen uit Rotterdam", zo stelt de oproep.

De 36-jarige man is 1.75 lang en heeft een slank postuur. Hij heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam, waaronder Chinese tekens op zijn rug en arm en een draak op zijn borst. Die uitdossing leverde Pijnen de titel 'tattookiller' op. "Mogelijk maakt hij gebruik van een alias."

Cor Pijnen was voorwaardelijk in vrijheid gesteld nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten voor een poging tot liquidatie in 2009, zo meldt de politie. De enkelband was een van die voorwaarden. "Sinds dinsdagavond kan deze enkelband niet meer gemonitord worden en is deze waarschijnlijk doorgeknipt."

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is sinds vanmorgen naar Pijnen op zoek. "Hij is op dinsdag 21 januari voor het laatst gezien in Schiedam."

De politie waarschuwt: "Pijnen staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem niet zelf maar bel 112. Als u weet waar hij verblijft, bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070."