Vrijmarkt, ook buiten het centrum

21-04-2016 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Koningsdag - Koninginnedag, zeggen de meeste mensen -, dat is natuurlijk: vrijmarkt. Maar zo vrij zijn die vrijmarkten niet. Ook in Schiedam komt er het nodige aan te pas, eer je de spullen van zolder of een vorige Sinterklaas te koop kan aanbieden.

De gemeente heeft 'vrijmarktgebieden' aangewezen, zo laat ze weten, bijvoorbeeld op www.schiedam.nl. Op die site zijn de gebieden precies af te lezen. Genoemd worden met name het stadscentrum en Kethel, de plekken die ook de meeste toeloop kennen. Maar natuurlijk is er bijvoorbeeld ook op het Dreesplein en in de Groenelaan van alles te doen. Burgemeester Lamers heeft al aangekondigd in ieder geval langs te komen in de Gorzen, en op het Wilhelminaplein is er een aantrekkelijk gezelschap muzikanten die de oren en ogen geboeid en de harten warm maakt: Los Rancheros (Boogie Woogie Cowboys), M-Pac (Rock Covers) en The Dead Flowers (Rolling Stones Tribute).

Voor wie wil weten waar zij of hij zijn spulletjes uit kan stallen, is er een gedetailleerde kaart voor het centrum en Kethel op de gemeentelijke website. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het eigenlijk heel eenvoudig is: daar waar je in de weg zit, op de openbare weg, moet er een vergunning zijn verleend. Voor de rest is het: vrijmarkt!

Wie alvast een voorproefje wil horen van Los Rancheros, kan terecht op de site van RTV Rijnmond. Daar staat te lezen dat “het met tequila, mescal en bier doordrenkte kwartet country met een vette rock 'n roll-knipoog maakt”. De mannen van Los Rancheros komen uit Schiedam en Vlaardingen. Met wat klikken op de site vallen nummers als Boogie Woogie Cowboy en Keep on Riding te beluisteren.

 Gerelateerd