Vrijwilligers terminale zorg zijn blij met Karin Hersbach

26-06-2018 Nieuws Redactie

Karin Hersbach: aanwinst!

SCHIEDAM – De vereniging van vrijwilligers in de palliatieve en terminale zorg in Nederland (VPTZ) is verheugd dat de talentvolle Karin Hersbach-Ikonomou is toegetreden tot het bestuur van de afdeling Nieuwe Waterweg-Noord.  

Karin Hersbach is manager marketing & services van Argos Zorggroep met vestigingen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en aan de overzijde van de Nieuwe Maas. De VPTZ zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste fase van hun leven, thuis of in een instelling. Het werkgebied omvat Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Karin Hersbach:  “Ik vind het een eer en een uitdaging om hieraan te mogen bijdragen en Sandra Mauwer in haar rol als coördinator te mogen ondersteunen.”  

De VPTZ is een landelijke vereniging met lokale afdelingen. In deze regio maakt de VPTZ deel uit van het Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg-Noord. 
Er is een sterk samenwerkingsverband met Careyn, de Frankelandgroep, de Zonnehuisgroep, Argos Zorggroep, het Franciscus Vlietland, hospice De Margriet, Minters en thuiszorgorganisaties. 
Naast Karin Hersbach bestaat het bestuur momenteel uit voorzitter Marjo de Bot (namens Argos Zorggroep), Marja Mons (Careyn), Atie van Witzenburg (algemeen lid) en de Vlaardingse oud-CDA-wethouder Aart Kool (algemeen lid).