Categorieën

Service

VST derde in damcompetitie

VST derde in damcompetitie
Sport

VST derde in damcompetitie

  • Redactie
  • 13-02-2016
  • Sport
VST derde in damcompetitie
DAMMEN - Van Stigt Thans pakte in de voorlaatste ronde van de nationale damcompetitie definitief de derde plaats. Tegenstander 020 uit Amsterdam was op volle oorlogssterkte met de drie topgrootmeesters Jean Marc Ndjofang, Alexander Getmanski en Kees Thijssen. Desondanks werden ze met een ruime 12-8 van het bord gezet en werden de Schiedammers voor de concurrentie onbereikbaar.

Vereniging 020 uit Amsterdam is een team waar vooraf geen peil op te trekken is. In de afgelopen competitie speelden reeds twintig verschillende spelers. De hoop was dat hun grootmeesters er ditmaal niet bij zouden zijn. Dat was ijdele hoop. Alles en iedereen was er. Maar dan blijkt het belang van het op elkaar ingespeeld zijn van een team. De Schiedammers spelen vrijwel alle wedstrijden met dezelfde spelers. De Schiedammers die een topgrootmeester troffen, gingen vierkant voor het doel liggen. De anderen, die een behapbare tegenstander troffen, gingen voluit.

Rob Clerc, Frits Luteijn en Casper Remeijer troffen Getmandski, Ndjofang en Thijssen. Geen van hen kwam een ogenblik in gevaar. Peter van der Stap en Jitse Slump maakten korte metten met hun tegenstander, waardoor de 12-8 overwinning zelfs wat aan de bescheiden kant was...

VST staat nu derde, met vijftien uit tien. Nummer vier Apeldoorn heeft twaalf wedstrijdpunten.

De strijd om de eerste plaats gaat tussen Hijken en Huissen. Deze moeten de laatste ronde tegen elkaar. Vandaag liet Huissen het eerste puntje liggen, waardoor de strijd volkomen open is komen te liggen; de ploegen staan gelijk. Nogal wat spelers van beide ploegen doen mee aan het elite-event in China. De KNDB had toegestaan dat de wedstrijd een week later verspeeld zou mogen worden tijdens de barrageronde, mits beide ploegen niet gelijk zouden staan. Wat er nu moet gebeuren, is volstrekt onduidelijk. Wanneer de toestemming om later te spelen ingetrokken wordt, dan zijn de helft van de spelers van beider teams niet beschikbaar bij de wedstrijd.