Wapenhandelaar mogelijk betrokken bij schietpartij

29-01-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM -  Een van de vier Schiedammers die dinsdag werden aangehouden in een huis aan de Degerfors, is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In het huis trof de politie ook drie Kalasjnikovs, drie vuurwapens van het merk Glock en een revolver aan. Verder werden er diverse patroonhouders, patronen en gebruikshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

In hetzelfde onderzoek van de politie werd ongeveer tegelijkertijd in een woning in Rotterdam-Zuid een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij werd gearresteerd op verdenking van illegale wapenhandel, maar wordt nu ook in verband gebracht met een schietincident op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Op donderdagavond 10 december kwam hierbij een 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaar gewond.

Donderdagavond 10 december troffen agenten om kwart over 10 voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige René Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. René Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde.

In december van het afgelopen jaar werden een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden. Het team van rechercheurs dat onderzoek doet naar het ernstige misdrijf heeft aanwijzingen dat de dinsdagochtend aangehouden Rotterdammer betrokken was bij het schietincident. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vier Schiedammers worden niet in verband gebracht met het schietincident in Rotterdam.Gerelateerd